Help!

Kan ik extra ondersteuning krijgen?

Ecohomie maakt duurzaam bouwen bereikbaar en leuk maar je moet er wel ff voor gaan zitten. Een cursus volgen en een seminar bijwonen gaat nog wel, maar waar kies je dan voor? Welke kleuren, materialen en afmetingen? Bouwen is niet goedkoop en je wilt risico's vermijden.


In het vak architectuur is er vaak een één op één relatie tussen opdrachtgever en architect. Hij neemt je mee aan de hand en loods je door het complexe proces. Dit vraagt tijd voor overleg, voor tekenen en ontwerpen, afstemmen en verwerken. Tijd (mijn tijd ook) is helaas kostbaar. Daarom ben ik met Ecohomie gestart zodat je veel zelf kunt doen en leren.

architect ecohomie

Ecohomie is leuk, maar ik heb toch behoefte aan een adviesgesprek

Een adviesgesprek zal je helpen om keuzes te maken. Op basis van mijn kennis en ervaring kan ik je helpen om richting te geven aan jouw project. Het gaat dan om concrete hulp voor het proces, het ontwerp en de techniek van de bouw.

  • Advies bij afmeting, vorm en uiterlijk van je bouwplan
  • Aanpassen van het voorbeeld ontwerp aan jouw situatie
  • Persoonlijk advies, één op één  
  • Financieel advies, budget bepalen en realiteit aanbrengen
  • Hulp bij vergunning aanvragen

Zelf doen

Waar moet je beginnen, hoe pak je het aan en is het allemaal te betalen? 
Zo'n gesprek zet je stevig op de rails en je kunt vanuit hier beslissingen nemen. Je gaat daarna zelf aan de slag met de cursus en alle informatie van Ecohomie om een succes van je plan te maken. 
Het vraagt een dagdeel (ochtend of middag) en we nemen er echt de tijd voor.
Zo'n dagdeel kost € 500,- inclusief 21% BTW 

Samen doen

Misschien heb je te weinig tijd of ervaring om veel dingen zelf te doen en te leren. Geen probleem, dan gaan we het samen doen. Om bijvoorbeeld keuzes te maken over het ontwerp, de kleuren, de inrichting, verwarming en elektra en zo. Ik help met een uitgewerkt plan, tekeningen en benodigde documenten. De rest kun je zelf doen, zoals de vergunning aanvragen, aannemers bellen en de bouw laten uitvoeren. Op de achtergrond krijg je mijn advies en ondersteuning als dat nodig is.

Denk aan prijzen tussen 2000-5000 euro, afhankelijk van de afmeting van het project.

Laten doen

Twee banen, drie kinderen en vier problemen, druk druk druk; je hebt behoefte aan ontzorgen. Dan kies voor het volledige traject, advies, ontwerp, aannemer bepalen, vergunningen en begeleiden van de gehele bouw. De kosten betalen zichzelf terug in de extra waarde die ik als architect toevoeg aan het plan. 
Reken op 8-10% van de bouwkosten om te 'Laten doen'. We starten met een basis gesprek (zie 'zelf doen') waarna je een offerte ontvangt voor jouw situatie.

Tijdelijke bonus!

Om een snelle start te maken kunnen we een kort adviesgesprek houden bij ons in de "groene kantoortuin" te Schijndel. Zo'n gesprek duurt 1,5 uur en helpt je op weg om keuzes te gaan maken. Neem tekeningen en foto's van je huis mee, dan schets ik voor jullie een voorstel en geef ik advies. 

Lees ook het gratis boek 

Duurzaam bouwen, ecologisch en gezond leven. Hoe kun je dat toepassen op jou situatie? In dit boek neem ik je mee met het plezier en de positieve effecten van gezond bouwen. Gratis downloaden!