renovatie woning

Ecohomie kennis over verduurzamen

leer hoe je energie besparen aanpakt

Jouw huis energiezuinig maken met de juiste aanpak

Door het volgen van de stappen van de verduurzamingscyclus investeer je in de juiste maatregelen. De volgorde is belangrijk want het heeft geen zin om een warmtepomp te laten installeren als je huis niet goed is geïsoleerd. Het heeft ook geen zin om zwaar te isoleren als er overal nog tocht is door kieren van ramen en deuren, en zo voorts. De stappen uit de cyclus zijn:

  • Kierdichting en isoleren van muren dak en vloer
  • Ventilatie van het huis
  • Gedrag, hoe leef je en met welke gewoontes?
  • Opwekken van energie, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen
  • Warmtebron, zoals CV ketel op warmtepomp, en koeling in hete zomers
  • Domotica om alles optimaal af te stemmen

Ook jouw huis kan energiezuinig worden. In kleine stappen of in een keer naar nul-energie. Met goede begeleiding leer je hier hoe. . .

Duurzaam bouwen

Gratis tips krijg je hier niet!

Vaak vragen mensen ons wat ze precies moeten doen. Waar begin ik? Daar is geen antwoord op, want er zijn honderdduizenden huizen en situaties die ieder hun eigen aanpak vragen.
Hoe los je dat op? Door zelf kennis op te bouwen over verduurzaming. We hebben een korte cursus gemaakt die voor iedere leek te volgen is, waarin we uitleggen wat verduurzaming inhoud, waar het fout gaat (met isoleren bijvoorbeeld) en hoe je dat vervolgens aanpakt. Je wordt er geen bouwkundige door, maar dat hoeft ook niet. Je leert te begrijpen waar het bij jouw huis om draait en wat in jouw situatie de beste maatregelen zijn. Dan kun je gericht aan de slag.

Klaar voor de start?